Kokedama

Jeg er vild med Kaja Skyttes Planteplaneter (følg linket for at find en planteplanet forhandler), men som florist skulle jeg have tæv med en kaktus, hvis ikke jeg lavede mine egne. Her under deler jeg kokedama teknikken, så du også kan lave dine egne hængende planter.

Kokedama betyder mosbold på japansk, men denne hængeplante er lavet med kokosfibre (teknikken er den samme)

Du skal bruge:

2 kopper varmt vand og 2 kopper jord (mængden af vand og jord afhænger af størrelsen af din plante), en klump dekorationsler (a la en halv pak gær), en plante, kokosfibre (eller mos, som en rigtig kokedama), vindseltråd(effekttråd, sytråd, bomuldstråd, jutegran eller lignende), en elefanttråd (eller anden tyk/stiv ståltråd) og en saks.

Hæld vandet i en spand/skål og tilsæt ler. Leret skal opløses i det varme vand, som gær når du bager, inden jorden tilsættes. Bland vand, ler og jord til det får en grød lignende konsistens. Tag en god håndfuld og pres vandet ud, imens du former en kugle.

Form din jordkugle færdig, ryst jorden af din plante (ca. halvdelen af jorden skal af din plante) og bræk din jordkugle over i to.

Læg din plante på din ene halvkugle.

Sæt din anden halvkugle på og klem let de to halve, til en hel.

Slå din kokosfibre/mos om jordkuglen og vikel den valgte tråd rundt om, til du synes den er fast.

Stik en elefanttråd igennem kuglen, lav et buk og træk bukket op i kuglen. Lav også et buk i den anden ende af elefanttråden og nu er din plante klar til at hænge op.

 

Vanding: En kokedama skal vandes, når den føles let. Sukkulenter ca. hver 14. dag, krydreurter, pletter i luften og lignende en gang om ugen. Den kan trække vand i en skål (et par deciliter, i 5-10min.), fugtes med en vandforstøver (skal de fugtes hver dag) eller man kan dyppe hele jordkuglen i en spand vand (og holde den der i et par minutter, til der ikke kommer flere bobler). Når den vandmættet og er “tung”, er den klar til at hænge igen. Husk at lade den dryppe af inden ophængning.

9 thoughts on “Kokedama

 1. Hej – super fint initiativ med bloggen. Et lille fif er at have links til hvor man kan købe produkterne du omtaler – fx kokosfibre. Det gør det lettere for os andre at lave de samme fine ting 🙂

  1. Hej Micha. Tak for de pæne ord og fif. Jeg troede at jeg havde lavet et link, men nej. Nu er det rettet og der er link til shoppen på freelanceflorist.dk. God aften, Maria

 2. Hejsa.
  Fantastisk fin DIY!
  Hvor mange planeter rækker 100 g kokosfibre til? Sådan ca.
  Så jeg har en idé om, hvor mange pakker jeg skal købe ;-)!

  Vh Maj

  1. Hej Maj
   Tak for de søde ord. Der er til ca. 2, alt efter planternes størrelse.
   God søndag
   Vh Maria

 3. Jeg er så glad for din diy, har lavet rigtig mange selv og de er perfekte gaver.
  Tusind tak for en god vejledning.
  Mvh Sofie

 4. Jeg brugte maks 20 g kokosfibre pr plante.. bare info til andre, så I ikke kommer til at have ligeså meget i overskud som mig..

Comments are closed.